BATTERY-BOX

Merk en naam van het product:

Battery-box

Categorie waarvoor het product wordt ingediend:

Gereedschappen

Sinds wanneer op de markt?

Jan 10, 2021

Consumentenprijs:

De box is (vooralsnog) een B2B product (€ 599,- excl. btw)

Omschrijving innovatieve elementen / eigenschap(pen):

BATTERY CONTROL MAAKT OPLADEN VEILIG (Veilig laden Zonder toezicht)
De lithium-ion batterij is tegenwoordig overal terug te vinden. Telefoons, laptops, tablets, speelgoed, e-bikes, elektrische auto’s zijn allemaal uitgerust met dit type batterij. Ze zijn compact, oplaadbaar en kunnen veel energie opslaan. Omdat er zoveel energie in zit is een lithium-ion batterij kwetsbaar en kunnen ze gevaar opleveren. Het laten vallen van de batterij of fiets, indringen van vocht, verkeerde lader, ouderdom of blootstelling aan te hoge temperatuur kan al een reactie veroorzaken in een batterij. Dit begint in een cel die vervolgens andere cellen in het batterijpakket ook aansteekt. Dit noemt men een Thermal Runaway.

Laad uw e-bike accu veilig op met de BATTERY-BOX en beperk de gevolgschade bij ontbranding.

De Battery-box is geschikt voor het veilig laden van lithium ion e-bike batterijen. De box is bestand tegen de explosieve druk die ontstaat tijdens een accubrand. De box houdt controle over het vuur en de extreem hoge temperatuur, de zwaar giftige rookgassen worden veilig afgevoerd. Naast dit alles houdt de box het vuur binnen, inclusief de mogelijke rondvliegende cel-deeltjes.

WAAROM COMPARTIMENTEREN?
Door de extreem hoge druk en temperaturen tussen 800 en 1200 graden, steken de batterijen bij een ontbranding elkaar aan. Door een maximaal aantal batterijen in een box (compartiment) op te slaan bent u alleen het aantal batterijen in de box kwijt in plaats van uw gehele voorraad. Vergeet niet dat niet alleen de brand ervoor zorgt dat u uw omzet kwijt raakt. Ook de giftige rookgassen zorgen ervoor dat de batterijen niet meer ingezet kunnen worden.
U bent op dat moment dus een kleinere voorraad kwijt, maar u kunt wel blijven doorwerken. Ook is er aanzienlijk minder schade en blijft omzetverlies gelukkig beperkt.

MODULAIR (schakelbaar) SYSTEEM
De Battery-box is zodanig geproduceerd dat maatwerk mogelijk is. De samenstelling of configuratie van het aantal boxen is afhankelijk van uw locatie, de situatie en toepassing. Omdat de boxen schakelbaar zijn kijken wij samen met de klant naar hun specifieke behoefte. Hoeveel batterijen wilt u tegelijk laden of veilig opslaan. heeft u veel nieuwe batterijen, gebruikte batterijen of veel overnachtingsfietsen in de reparatie.
Wij maken samen met u een op-maat-advies.

MAXIMALISEER UW VEILIGHEID
Battery Control Europe staat voor ‘Veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat u uw lithium ion E-bike batterij op een veilige wijze kunt laden, waarmee u veiligheid biedt aan uzelf en uw medewerkers en risico’s op gevolgschade beperkt of zelfs voorkomt. Voor alle producten hanteren wij een hoge kwaliteitsnorm en worden via een reproduceerbare testmethode in een praktijksituatie getest.

Voor het interne systeem en de vorm van de box is patent aangevraagd. (patent-pending)

De scooter-box is de grote broer van de Battery-box en geschikt voor Scooter accu’s.