Cervelo S3 disc Ultegra – Cervelo Europe

Een aerodynamisch en stijf frame levert de ambitieuze wielrenner veel voordelen: een betere krachtoverbrenging en minder luchtweerstand. Bij Cervelo draait alles om Aerodynamica, de slogan, “Aero is always on” zegt genoeg.

Schijfremmen maken een fiets veiliger. Je hebt de beste remmen onder alle weersomstandigheden. Ieder voertuig waarmee snelheden van boven de 30 km p u worden behaald heeft schijfremmen. En nu eindelijk racefietsen ook. Ze worden vanaf dit seizoen toegestaan in het profpeloton. Cervelo is er als eerste merk in geslaagd een Aerodynamische racefiets te creëren die aerodynamischer is vergeleken met de velgrem versie van dezelfde fiets. Door gebruik te maken van een nieuwe vork met meer ruimte rond het wiel kan er beter en optimaal gebruik worden gemaakt van de uitzonderlijk goede goede aerodynamische vormen van het hoofdframe.

Door gebruik te maken van steekassen in combinatie met een bredere Bottom bracket met behoud van Q-factor wordt het geheel stijver en heb je een betere krachtoverbrenging. In de onderbuis is nu plaats voor een Di2 batterij en de nieuwe aerodynamische zadelpen geeft meer comfort bij een stevige impact, wanneer je bijvoorbeeld over een putdeksel knalt.

De S3 disc maakt gebruik van 12 mm steekassen voor en achter met flatmount remklauw bevestiging. Dit is de nieuwe internationale standaard en dat maakt een wielwissel door een neutrale materiaalwagen makkelijk.

 

Cervelo