Van Nicholas Boreas SE – Van Nicholas

Een nieuwe racer voor de enthousiaste fietsliefhebber waarbij state-of-the-art fietstechnologie en opvallende buisvormen gecombineerd worden met het tijdloze karakter van het materiaal titanium.

Bij de ontwikkeling van de Boreas heeft de focus gelegen op het bereiken van een optimale stijfheid. Hiertoe is gekozen voor een “tapered” bovenbuis en een onderbuis die richting het (Press Fit) bottom bracket horizontaal is geovaliseerd. De Boreas straalt snelheid uit met zijn aerodynamische balhoofdbuis en de full carbon voorvork die een prachtige eenheid vormt met het frame. De 3D patten zijn gegoten uit een Ti 6Al-4V legering en voorzien van het Van Nicholas wapen. De overige delen van het frame zijn vervaardigd van Ti 3Al-2,5V.

Wat verder opvalt is de bandenbreedte. Waar veel racefietsen voorzien worden van banden met een bandbreedte van 23mm tot 25mm, kan de Boreas geconfigureerd worden met 28mm racefietsbanden. Hiermee speelt Van Nicholas in op de trend van bredere banden en wordt het inzetbereik van de fiets aanzienlijk vergroot. Zo kan de Boreas ingezet worden als racer, maar ook aan de wensen voldoen van een comfortracer. Voor deze bredere banden is extra ruimte in het frame gecreëerd.

De Boreas is verschenen in de maten: 48, 51, 54, 56, 58, 60 en 62. Het toevoegen van framemaat 62 maakt dat de Boreas de breedste maatserie van alle Van Nicholas fietsen heeft. Dit model kent twee varianten: de Boreas die naar eigen wens is samen te stellen in de online configurator en de Boreas Special Edition (SE), waarbij wij een standaard selectie hebben gemaakt van kwaliteitscomponenten. Het frame is ook los verkrijgbaar, alleen in combinatie met de bijpassende vork.

 

Van Nicholas