Racefiets voor wielerfanaten die de snelste fiets zoeken.

In de fiets gebruikte technologieën:

  • HollowGram KNØT 64 Carbon Wheels: speciaal voor deze fiets ontwikkelde eigen carbon wielen van 64mm hoog, met een 32mm buitenbreedte, hierdoor valt een 23 mm band smaller dan de velg en dit geeft de beste aerodynamische eigenschappen. Door de brede velg meet de 23 mm band in de praktijk 26 mm. Je kunt banden tot 30 mm monteren wanneer comfort belangrijker is dan aerodynamica.
  • Kabels: kunnen geheel intern weggewerkt worden (standaard op de duurdere modellen met ons speciaal ontwikkelde eigen KNØT System Bar. De kabelloop is zo gemaakt dat de fiets super makkelijk op te bouwen, aan te passen en te servicen is.
  • Zichtbaarheid/veiligheid: reflecterende vlakken op zadelpen en frame, discbrake only voor maximale remkracht onder alle omstandigheden, en een frame wat geoptimaliseerd is voor schijfremmen en niet gemaakt voor zowel schijf- als velgremmen.
  • Cannondale Si Crank armen
  • Flatmount rembevestiging: een Cannondale innovatie uit de jaren 90 welke wij aan SRAM en Shimanon aangeboden hebben om hier remklauwen voor te ontwikkelen. Deze ‘’nieuwe’’ standaard geeft de beste remklauw bevestiging voor racefietsen.
  • Cannondale’s eigen Ballistec carbon constructie: laag framegewicht, sterk impact bestendig carbon en de mogelijkheid om toch Flex/comfort in frames in te bouwen.
  • Stijfheid: de stijfheid bepaalt voor een heel groot deel de rijeigenschappen van een fiets. Van stuurgedrag to acceleratievermogen. Een groter frame wordt weer heel anders belast dan een kleiner frame en daarom hebben wij maatspecifieke stijfheid ingebouwd in alle verschillende maten frames zodat iedereen, ongeacht de maat, dezelfde rijervaring heeft.
  • Weerstands verlaging: LAAGSTE WEERSTAND = MEER SNELHEID De kracht van de rijder moet meer zijn dan de weerstandfactoren. De luchtweerstand (Drag) is een van de belangrijkste weerstandsfactoren. Een minimale luchtweerstand zorgt voor meer snelheid en bespaart rijders energie.
  • Speed Release Steekassen: Het frame en de vork van de SystemSix zijn voorzien van Speed Release snelspan-steekassen die compatibel zijn met alle standaard wielsets voor steekassen. Het wisselen van wielen gaat daardoor makkelijker en sneller en je hebt nog steeds alle stijfheids voordelen.
  • Plaatsing van bidonhouder: De vormen van de onderbuis en de zitbuis minimaliseren het effect van bidons. Door de meervoudige bevestigingsmogelijkheden kun je zelf kiezen tussen aerodynamica of het meenemen van extra water.
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search