Merk en naam van de fiets:
Giant Revolt Advanced Pro 0

Categorie waarvoor de fiets wordt ingediend:
Gravelfiets van het Jaar

Doelgroep waarvoor de fiets in het bijzonder is bestemd:
Deze gloednieuwe gravelbike is lichter en soepeler en voelt zich thuis op gevarieerd terrein. Hij staat garant voor zeer efficiënte prestaties en biedt uitermate veel controle.

Consumentenprijs:
€ 5499,-

Totaal gewicht van de fiets:
8,1 kg

Gebruikte materialen voor frame en onderdelen:
Lichtgewicht efficiëntie – Het nieuwe Advanced composite frame en de voorvork van Advanced SL composite zijn 125 gram lichter in vergelijking met de vorige generatie. De vernieuwde geometrie omvat een lager bottom bracket, een langere reach en een steilere balhoofdbuishoek voor betere acceleratie en klimprestaties.
Optimale compliance – Het nieuwe frame voorziet in een lagere staande achtervork. Deze heeft buizen met een kleinere diameter voor betere absorptie van schokken en trillingen tijdens het rijden. Het Contact SLR D-Fuse carbon stuur en de D-Fuse zadelpen gaan heel goed samen. Deze optimaliseren de compliance zonder aan stijfheid in te boeten tijdens bochten, sprints en beklimmingen.
Aanpasbaar aan het terrein – Dankzij de Flip Chip op de dropouts is de wielbasis aanpasbaar. Je kiest de korte stand voor vlotte handling of de lange voor betere stabiliteit op hogere snelheid. In de lange stand is het mogelijk om bredere banden tot 53 millimeter te gebruiken. Je kunt kiezen voor de bijgeleverde D-Fuse zadelpen voor maximale compliance of overschakelen naar een 30.9 millimeter ronde of dropper zadelpen.

Nieuwe toepassingen:
Vernieuwd stijf en lichtgewicht frame en voorvork met diverse geïntegreerde montagemogelijkheden voor de meest uitdagende gravelavonturen.
Flip Chip in de dropouts stelt rijders in staat om de geometrie en de clearance van de banden van het achterwiel snel aan te passen met een eenvoudig en betrouwbaar systeem met twee standen in de dropouts van het achterwiel.

Aspecten waarop de inzender speciaal de aandacht wil vestigen:
Deze race-ready gravel machine is gebouwd op een lichtgewicht Advanced-grade carbon frameset met een geometrie-update die hem perfect maakt voor het aanvallen van variabel terrein met meer efficiëntie en controle. De geheel nieuwe, lichtere Advanced SL carbon voorvork vangt harde klappen op met gemak. De nieuwste Revolt-collectie is nu beter aan te passen aan je rijstijl en routes, met een nieuwe Flip Chip-functie op de achterste dropout waarmee je de wielbasis en de clearance snel en eenvoudig kunt aanpassen. Met zijn nieuwe zadelpenadapter kun je er nu voor kiezen om te rijden met de meegeleverde D-Fuse carbon zadelpen voor maximale compliance, of over te stappen op een 30,9 mm ronde zadelpen of dropper zadelpen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search