Racefietsen worden steeds veelzijdiger. De nieuwe Zipp 303S is daarvoor speciaal ontwikkeld omdat het voor vele doeleinden is in te zetten, ongeacht de ondergrond. De velg behoudt zijn welbekende hoogte van 45mm maar onderscheidt zich met name door de grotere breedte die zorgt voor beter rijcomfort op ieder wegdek. De bredere velg maakt het mogelijk om met een lagere bandenspanning te rijden. Dit zorgt voor meer grip waardoor je met nog meer vertrouwen de bochten kunt nemen, de afdalingen kunt bedwingen, zelfs in natte omstandigheden.

De 303S wielset heeft een ‘hookless’ velgprofiel en is geoptimaliseerd voor tubeless banden. Dit verlaagt de rolweerstand waardoor het mogelijk is om dezelfde snelheid te bereiken met een lagere bandendruk op iedere ondergrond. Daarnaast is het gewicht van de wielset gering (slechts 1530 gram). De velg is geschikt voor het monteren van 28mm banden voor aero-fietsen maar ook voor 50mm gravelbanden.

Het ontwerp van 303S is gebaseerd op het ontwerp van de 303 Firecrest. Het design zorgt voor minder wind- en rolweerstand en een lager gewicht wat zal bijdragen aan betere prestaties. Naast het uitstekende fysieke ontwerp van het wiel, zijn ook de graphics van Zipp aangepast waarmee hij zich onderscheidt van de andere wielsets van Zipp.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

urban_iki_juniorRheoLightâ„¢