Met de Aerothan binnenband is een geheel nieuwe techniek toegepast, volledig zonder rubber. Deze nieuwe binnenband van Schwalbe maakt indruk vanwege zijn uitstekende fysieke eigenschappen: hoge veerkracht, unieke treksterkte, uitstekende demping, extreme hittebestendigheid en maximale slijtvastheid. Aerothan binnenbanden zijn zelfs aanzienlijk robuuster en resistenter dan vergelijkbare binnenbanden van butyl, latex en andere kunststoffen. Daarnaast zijn de Aerothan binnenbanden recyclebaar.

Aerothan is een speciaal thermoplastisch polyurethaan dat Schwalbe samen met BASF heeft ontwikkeld. Het dient als basismateriaal voor de Schwalbe high-end Aerothan binnenband. Naast het basismateriaal is ook het productieproces herzien waarbij gebruik wordt gemaakt van een gepatenteerd laserproces. Deze speciale techniek maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig het ventiel aan de tube te lassen. Daarnaast kunnen hiermee extreem platte naden worden gerealiseerd. Daardoor sluit de tube niet alleen perfect aan op de vorm van het karkas van de band, zodat een uiterst soepel rijgedrag wordt verkregen, maar biedt deze ook een sterk verbeterde lekbestendigheid. Naast de verbeterde rijeigenschappen biedt de Aerothan binnenband meer rijveiligheid. Aerothan binnenbanden zijn extreem hittebestendig en zijn bestand tegen hoge thermische belastingen. Door de maatvastheid van het materiaal ontsnapt de lucht niet abrupt bij overbelasting of lekrijden, waardoor de rijstabiliteit behouden blijft. Dit zorgt ervoor dat de fiets controleerbaar blijft.

Aerothan is hiermee een binnenband van de volgende generatie die een compleet nieuwe standaard vormt op het gebied van gewicht, lekbestendigheid, rijeigenschappen, montagegemak en zelfs verpakkingsgrootte. Speciaal ontwikkeld voor racefietsen, MTB’s en allround gebruik.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

keolaCannondale scalpel