Merk en naam van de fiets:
Specialized Crux Expert

Categorie waarvoor de fiets wordt ingediend:
Gravelfiets van het Jaar

Doelgroep waarvoor de fiets in het bijzonder is bestemd:
De Crux is de lichtste gravelbike ter wereld, met uitzonderlijke mogelijkheden zoals enorme bandenspeling en prestatiegerichte gravelgeometrie. Een ultieme gravelbike die jou helpt met het leveren van de beste prestaties in het gravelen.

Consumentenprijs:
€ 6300,-

Totaal gewicht van de fiets:
7,3 kg

Gebruikte materialen voor frame en onderdelen:
De Crux Expert is uitgerust met een intuïtieve en scherp schakelende SRAM Rival eTap AXS groepset met schijfremmen, ongelooflijk stoere Roval Terra C Disc Wielen en 2Bliss Ready 700x38mm Pathfinder Pro banden die zich vastgrijpen op onverhard terrein. Gewicht: 725 gram S-Works 12r carbon en 825 gram 10r carbon frames. De revolutionaire doorbraken die de Aethos de lichtste racefiets ooit maakten, hebben we toegepast op de Crux. Het resultaat? Een gravelbike waarop je klimt als in je dromen, vliegt over monsterlijk terrein en die minder weegt dan je gevulde bidon.

Nieuwe toepassingen:
Capaciteit: 47c/650b x 2.1” bandenspeling. Meer ruimte betekent meer mogelijkheden. Met dezelfde bandenspeling als de Diverge, ga je op de Crux vol gas overal naartoe.

Aspecten waarop de inzender speciaal de aandacht wil vestigen:
Responsiviteit: Behendig, soepel en reactief. Responsief op de pedalen. Behendig in het zadel. Met een prestatiegerichte gravelgeometrie en race-geïnspireerde pasvorm geïnspireerd door de iconische geschiedenis van de Crux in cross.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search