Merk en naam van de fiets:
Superior X-ROAD Team Issue SE

Categorie waarvoor de fiets wordt ingediend:
Gravelfiets van het Jaar

Doelgroep waarvoor de fiets in het bijzonder is bestemd:
De ideale mix tussen asfalt en gravel

Consumentenprijs:
€ 3059,-

Totaal gewicht van de fiets:
8,1kg

Gebruikte materialen voor frame en onderdelen:
Carbon frame en voorvork
Interne kabelgeleiding voor perfecte integratie: strak, modern uiterlijk zonder kabels aan de buitenkant.
Schwalbe One Performance 30-622 Addix
Shimano Ultegra groepset
DT Swiss C 1800 Spline DB32: lichtgewicht tubeless-ready wielset
ONE1 carbon zadelpen en aluminium aerostuur
Verborgen bevestigingspunten voor spatborden

Nieuwe toepassingen:
Het frame van de Superior X-road team issue SE
De Superior X-Road serie is uitgerust met een lichtgewicht carbon frame en voorvork die gemaakt zijn van een mid-modulus carbon vezel. Het frame word gekenmerkt door een robuuste onderbuis die zeer breed uitloopt naar de bottombracket. Na de bottombracket lopen de chainstay’s fors door, een voldoende stijf onderstel is wel gegarandeerd. Om naast de goede stijfheid ook een precies stuurgedrag te garanderen heeft de volledig carbon voorvork een tapered balhoofdbuis en zit de voorvork geïntegreerd in de onderbuis. De minimalistische en flexibele seatstay’s zorgen dan weer voor voldoende comfort. Kortom een zeer allround frame!

De Superior X-road frame’s zijn nog eens heel clean afgewerkt met een complete kabelintegratie. Al de kabels gaan onder het stuur onder de stuurpen door de bovenste spacer het frame in. Niet alleen mooi maar ook nog eens makkelijk wisselen van stuurpen. De strakke overgang van bovenbuis naar de achterbrug met daarin een verborgen zadelpenklem springt ook in het oog. Op een allrounder horen natuurlijk ook onopvallende spatbordbevestigingen!
De componenten op de Superior X-road team issue SE
De Superior X-Road modellen zijn ook nog eens voorzien van hoogwaardige componenten. Een Shimano Ultegra-groepset en natuurlijk de lichte en vooral lichtlopende DT Swiss wielen. De DT Swiss C1800 hebben naast een lichtlopende naaf ook een brede velg met een interne breedte van 22 mm die bredere banden goed ondersteunen en beter laten presteren. De wielen in de Superior X-Road worden gemonteerd met een 12mm thru-axle steekas met een magnetische hendel die zowel voor als achter te gebruiken is. De carbon zadelpen van het eigen componentenmerk ONE heeft een D vorm voor extra comfort en het ONE stuur heeft een platte bovenkant met een flare van 16 graden.

Een ontwerp dat geen vergelijkbare rivalen heeft op dit prijsniveau. En omdat niet elke weg de kwaliteiten van een racebaan heeft, vind je 30 mm banden op de Grand Fondo serie – er is ruimte voor banden van maximaal 40 millimeter breed.

Aspecten waarop de inzender speciaal de aandacht wil vestigen:
Onderscheidende uitstraling, uitgerust met een carbon frame en voorvork. Afgemonteerd met een Shimano Ultegra-groepset en DT Swiss wielen. Een ontwerp dat geen vergelijkbare rivaal heeft op dit prijsniveau.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search