Merk en naam van het product:
Tracefy GPS tracker

Categorie waarvoor het product wordt ingediend:
Onderdelen & accessoires

Sinds wanneer op de markt?
Jan. 3, 2022

Consumentenprijs:
€ 179,-

Omschrijving innovatieve elementen / eigenschap(pen):
Tracefy komt met een nieuwe GPS Tracker die o.a. gebruikt maakt van het 4G netwerk (verder in de markt alles nog 2G) en naast een GPS verbinding ook een can-bus verbinding maakt met de boordcomputer van een E-bike.

Real-time zichtbaar
Voor de best mogelijke GPS-ontvangst wordt gebruik gemaakt van verschillende sensoren. Tracefy werkt met een ‘plug & play’ can-bus aansluiting en levert daarbij een handige applicatie, waarmee de eindgebruiker realtime de locatie van de fiets, maar ook de accustatus en alle routes en ritdata kan inzien.

Connectie met E-bike boordcomputer
Naast een GPS-verbinding via de Tracefy-IoT unit, heeft de tracker ook een draadloze verbinding met de boordcomputer van het voertuig. Zo kunnen draadloos errors worden uitgelezen en software worden geüpdatet. “Fabrikanten kunnen zo bijvoorbeeld een software-update naar alle gebruikers sturen zonder dat de fietsen terug naar dealers hoeven.”

4G
Het GPS-systeem van Tracefy maakt gebruik van het 4G-netwerk. Nagenoeg alle GPS apparatuur op dit moment werkt nog met het 2G-netwerk. Dat werkt op zich prima, maar de verwachting is dat dit netwerk binnen vijf jaar wordt uitgeschakeld. Daarom dus belangrijk om als leverancier op tijd over te stappen op 4G. Tracefy is als eerste leverancier in de fietsindustrie al overgestapt op 4G.

Beveiliging
Voertuigen uitgerust met de Tracefy GPS tracker zijn beveiligd met geofence, een virtueel slot. Via de Tracefy-app wordt een gebruiker gewaarschuwd als zijn voertuig wordt verplaatst en hij niet in de buurt is. “Blijkt een voertuig te zijn gestolen, dan kan deze eenvoudig worden teruggehaald door een gekoppelde opsporingsdienst die via de app kan worden ingeschakeld. De meeste fietsverzekeraars geven inmiddels zo’n twintig procent korting op een allriskverzekering als fietsen zijn voorzien van de Tracefy GPS-tracker.”

Fleet management
Ook voor organisaties die beschikken over een vloot voertuigen is vernieuwde Tracefy GPS systeem een uitkomst. “Het Tracefy-dashboard geeft hen dan naast realtime locaties van de voertuigen, ook inzicht in hoe de vloot optimaal wordt benut, hoe intensief de voertuigen worden gebruikt en wanneer onderhoud nodig is.” Tracefy kan een mix van fietsen en scooters en soms ook auto’s uitrusten.

Ook fietsmerken kunnen dit platform gebruiken om meer inzicht te krijgen hoe klanten hun fietsen gebruiken. De verkochte fietsen genereren namelijk dagelijks data. “Waardevolle informatie over rittijden, locaties, afstanden, batterijgebruik etc. helpen om gericht te werken aan productverbetering en -ontwikkeling en bieden houvast bij het opzetten van passende garantieprogramma’s.”

Klantcontact met de customer-app
Met de customer-app kan een fietsfabrikant contact leggen met de eindgebruiker en andersom. De mogelijkheden hiervan zijn eindeloos, denk bijvoorbeeld aan automatische meldingen voor onderhoud bij een bepaalde kilometerstand, het sturen van een uitnodiging om het product te waarderen en de mogelijkheid om klanten te informeren over speciale aanbiedingen en evenementen voorzien van een link naar bijvoorbeeld een website.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search