Lid

 In Uncategorized
Bas Pruyser

Als lid van de jury van de RAI Fiets Innovatie Awards heb je interesse (haal je de koekoek), vakkennis (dat is nogal ruim), het vermogen om te beoordelen (assessment) en overlegbereidheid (sociale inborst). De agenda vrij, het hoofd leeg en het hart vol rechtvaardigheid. Jureren is bijna religieus: de winnaar geeft moeder aarde immers winst en geluk.

Hier geen zwaard van Damocles of vroegpensioen als straf voor het in de nekvel grijpen van een ander jurylid. Een testritje op een gerobotiseerde elektrische hometrainer en het passen van fietskleding vinden wij leden heel gewoon!

Er is geen weegfactor, wel is de nieuwwaarde belangrijk. een aaibaar product kan zomaar winnen van een hardcore brok techniek. Of een heerlijke helm van een wireless versnelling. Of een stevige sleutelstandaard van een fiets met ongelast frame..

Fourage
Een jury dag begint met koek, koffie en kletsen voor de goede sfeer in het warme bed van de innovatie-arena, een kamer vol vernieuwingen. Ná het jureren eet de jury bewust belegde broodjes met de RAI, ANWB, Fietsersbond en fietsbladgerelateerden tijdens een praatsessie over het niveau van de inzendingen en over het oordeel van de teams.. Is er overeenstemming en is de award na deze 14e keer nog actueel! Verslapte er een lid?

Ik zie haar uit ons raam, een verlaten elektrische v(r)ouwfiets naast het fietspad zielig in de sompige sneeuw. Wat vertellen het lege hondenmandje, het oprolbare spatbord, het blauwe zadeldekje, het ondoorslijpbare slot en de antisliptrappertjes mij? Er zitten punaises in de band, maar dat kan het niet zijn, zij zijn nog hard! Loopt de eigenaresse met een battery heated jackie op een App te scrollen op zoek naar haar prestatiecurve?

Thuis
Ik vertel opgewonden mijn mondje-dicht-familie over een indrukwekkend zadeldekje dat een beenschort blijkt te herbergen en ook mij past! Hemel, waarom moesten wij tot op heden zonder doen! Ik zie achter mijn ogen mijn moeder en grootmoeder met zo’n 50er jaren regenkapje, dat genoeg had aan een holletje in de zak of tas. Ooit was dat toch ook een vinding die de mensheid diende..

Ik had het weer voor geen goud willen missen.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Fiets Innovatie Award