Nominaties Fiets van het Jaar 2019 bekend

De genomineerden voor de Fiets van het Jaar Verkiezing 2019 zijn bekend. Afgelopen dagen heeft de jury tijdens drie testdagen alle 45 inzendingen uitvoerig aan de tand gevoeld. Uit de inzendingen zijn 15 fietsen in 5 categorieën genomineerd. De genomineerden maken kans om op 1 maart aanstaande in hun eigen categorie uitgeroepen te worden tot Winnaar van het Jaar 2019.

Jack Duis, juryvoorzitter:

“Het is ieder jaar verrassend hoe de fietsindustrie een product wat al zolang bestaat, toch nog weer weet te innoveren. Als de nominatieronde ons iets heeft geleerd, dan is het dat de fietsindustrie vakwerk aflevert en ieder type fietser op zijn wenken bedient.”

De winnaars van de Fiets, E-Bike, Speed E-bike, Racefiets en MTB van het Jaar 2019 worden bekend gemaakt op vrijdag 1 maart aanstaande tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION en E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht. 

Jury

De fietsen worden door een deskundige, onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets, ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op: constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen, prijs/kwaliteitverhouding en de x-factor van de fiets. De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen waaronder een fietsonderzoeker, redactie Fiets, ANWB Media, Bike Europe, NFTU, Bike MOTION en RAI Vereniging. De jury voor de sportieve merken is aangevuld met bezoekers van BikeMOTION.  

Verkiezingen

RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 32e keer, de E-bike van het Jaar voor de 9e keer en Speed E-bike voor de 5e keer. De verkiezing van de Racefiets en MTB van het Jaar is voor de 3e maal georganiseerd. De ‘Fietsen van het Jaar verkiezing’ is een initiatief van RAI Vereniging. RAI Vereniging wil op deze wijze bijdragen aan een positieve en juiste beeldvorming over de kwaliteit van gewone, elektrische en sportieve fietsen in Nederland.  De verkiezing is er van oudsher op gericht om consumenten en media te laten weten welke ontwikkelingen gaande zijn op het product fiets. Welke noviteiten en slimmigheden hebben de ontwerpers bedacht om het koperspubliek aan te spreken. Klik hier voor foto’s van de nominaties of meer informatie over de Fiets van het Jaar verkiezing

Nominaties Fiets van het Jaar 2019

Mokumono Dam
Mokumono Dam €    998
Cortina Common
Cortina Common €    799
Gazelle Ultimate S-line
Gazelle Ultimate S-line € 1.599


Nominaties E-bike van het Jaar 2019

Brompton Electric
– Brompton Electric € 2.995
Cannondale Quick Neo EQ € 3.399
Sparta M8b
Sparta M8b € 2.599
Union E-lite H8
Union E-lite H8 € 2.299

Nominaties Speed E-bike van het Jaar 2019

Riese & Müller Supercharger GT touring HS
Riese & Müller Supercharger GT touring HS € 5.719
Specialized VADO MEN 6.0
Specialized VADO MEN 6.0 € 4.599


Nominaties Racefiets v/h Jaar 2019

Cervélo S3 disc Ultegra
Cervelo S3 disc Ultegra € 4.499
Specialized VENGE PRO DISC UDi2
Specialized VENGE PRO DISC UDi2 € 7.199
Trek Madone SLR 6 Disc P1
Trek Madone SLR 6 Disc P1 € 6.599

Nominaties MTB van het Jaar 2019

Cannondale F-Si Limited Edition
Cannondale F-Si Limited Edition    € 7.499
Specialized EPIC MEN EXPERT CARBON EVO 29
Specialized EPIC MEN EXPERT CARBON EVO 29 € 5.599
Trek Procaliber 9.7
Trek Procaliber 9.7  € 2.499
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search