Nominaties FietsAwards 2021 bekend

 In Uncategorized

De genomineerden voor de Fiets van het Jaar Verkiezing 2021 zijn bekend. Afgelopen dagen heeft de jury tijdens drie intensieve testdagen alle 60 inzendingen uitvoerig aan de tand gevoeld. Niet eerder ontving de jury zoveel inzendingen voor de FietsAwards. Drie fietsen zijn zelfs nog niet eens aan het grote publiek getoond, maar onder embargo wel alvast door de vakjury getest en beoordeeld. Uit de inzendingen zijn 15 fietsen in 5 categorieën genomineerd. De genomineerden maken kans om op 10 maart aanstaande in hun eigen categorie uitgeroepen te worden tot Winnaar van het Jaar 2021. 

Nominaties Fiets van het Jaar 2021

Batavus Dinsdag Exclusive Plus
Jongerius Rohloff Premium
Trek District 4

Nominaties E-bike van het Jaar 2021

Gazelle Chamonix C5 HMS
Merida EP8 Edition
Stella Morena MDB FI

Nominaties Speed E-bike van het Jaar 2021

Gazelle No.1
Kettler Velossi 2.0
Riese & Muller Supercharger2 GT Rohloff HS

Nominaties Racefiets van het Jaar 2021

Apex Soniq
Specialized Diverge Sport Carbon
Trek Emonda SL 6 Pro

Nominaties MTB van het Jaar 2021

Giant XTC SLR 29 1
Lapierre Prorace SAT CF 8.9
Merida Ninety-Six RC XT


De FietsAwards zijn de langst lopende en voor de fietsindustrie belangrijkste fietsverkiezingen van het jaar. De Award staat niet alleen garant voor kwaliteit, maar ook voor comfort en innovatie . Eigenschappen die een belangrijke rol spelen bij de keuze van de consument. De winnaars van de Fiets, E-Bike, Speed E-bike, Racefiets en MTB van het Jaar 2021 worden bekend gemaakt op woensdag 10 maart via een feestelijk online event. 

Jury
De fietsen werden door een deskundige, onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uiteraard met strikte inachtneming van de Corona regels. Uitgangspunt bij de jurering was het gebruiksdoel van de fiets, ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen lette de jury op: constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen, prijs/kwaliteitverhouding en de x-factor van de fiets.

De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen waaronder de redactie Fiets, Fietsactief, ANWB Media, Tweewieler, NieuwsFiets.nu en Bike Europe. De jury voor de sportieve merken is aangevuld met een viertal ervaringsdeskundigen.

Maximale exposure
De winnaars én genomineerden van de Fiets van het Jaar verkiezingen kunnen ook dit jaar rekenen op veel exposure. Zij kunnen gebruik maken van een Nederlands en Engelstalig logo van de Fiets Awards en worden vermeld in de media-uitingen van Nieuwfiets.nu, Tweewieler en RAI Vereniging. Nieuw dit jaar is een unieke samenwerking met New Skool Media. Deelnemers krijgen hiermee niet alleen aandacht binnen het platformen van Fietsactief, maar ook in een e-bike special welke uitgegeven wordt door New Skool Media. In deze uitgave worden maar liefst 20 pagina’s gewijd aan de Fiets Awards met extra aandacht voor de genomineerde fietsen, e-bikes en speed pedelec. Alle deelnemers hebben daarnaast de kans om rondom deze special extra advertenties of branded content te plaatsen. De special wordt bijgesloten bij de Elsevier Weekblad, Fiets Actief, Zin, Beleggers Belangen, Kijk en Seasons met een bereik van meer dan 900.000 lezers.

Verkiezingen
RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 34e keer, de E-bike van het Jaar voor de 11e keer en Speed E-bike voor de 7e keer. De verkiezing van de Racefiets en MTB van het Jaar is voor de 5e maal georganiseerd.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

genomineerde FIA