Winnaars Fiets Innovatie Awards 2021 bekend

 In Uncategorized

Het RheoLight lakadditief, de Schwalbe Aerothan binnenband en de Urban Proof shopper fietstas zijn dit jaar uitgeroepen tot Fiets Innovaties van het Jaar. De prijzen voor beste fietsinnovaties werden samen met de awards voor de Fiets van het Jaar uitgereikt tijdens Fiets Awards verkiezingen 2021.

De Fiets Innovatie Awards (FIA) maken onderdeel uit van de jaarlijkse Fiets Awards verkiezing en zijn een initiatief van RAI Vereniging. De FIA hebben als doel om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging meer aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche. De Fiets Innovatie Awards werden dit jaar voor de 16e keer uitgereikt.

Volgens de jury was de kwaliteit van de inzendingen dit jaar weer hoog en was er een grote variatie in soort producten. Veel inzendingen richtten zich wederom op veiligheid, maar ook comfort, gebruiksgemak, en materiaalgebruik waren opvallende thema’s bij de inzendingen.

Winnaars 2021

Ink INvent B.V. – RheoLight Smart Pigments – lakadditief
Dit product zorgt voor een retroreflectie-effect van de door de fiets fabrikant aangebrachte lak en daardoor voor meer veiligheid in het verkeer.  De kleur van de fiets wordt intenser en vooral ‘s nachts neemt door het pigmenteffect van dit lakadditief de zichtbaarheid van de fiets in het verkeer toe.

Schwalbe Nederland B.V. – Schwalbe Aerothan binnenband
Het wiel toch nog weer een beetje uitgevonden: de binnenband van hoogwaardige kunststof. Een speciaal thermoplastisch polyurethaan dient als basismateriaal, in combinatie met een bijbehorend productieproces. Met als resultaat uitstekende fysieke eigenschappen, een sterk verbeterende lekbestendigheid en daarnaast ook recyclebaar.

U+ Sustainable Concepts – Urban Proof – shopper fietstas
Een product gemaakt van gerecycled PET materiaal met als resultaat een fietstas die duurzaam is, maar tevens sterk en waterdicht.  Bovendien is de Urban Proof shopper fietstas een fraai product met doordachte details voor bevestiging en gebruik.

Jury
De innovaties worden door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld. De vakjury bestaat uit experts van de redactie Tweewieler, NieuwsFiets, ANWB Media en RAI Vereniging. 

Voor de beoordeling van de inzendingen kijkt de jury naar innovatie. Zij richt zich daarbij op totaal nieuwe producten, vernieuwde producten, nieuwe werkingen of effecten, en een combinatie van producten die tot een nieuw resultaat leiden. Er zit vaak een technische en/of technologische kant aan een innovatie, maar de focus kan v.w.b. de beoordeling ook liggen bij aspecten als veiligheid, comfort, zichtbaarheid, materiaalgebruik, duurzaamheid, nieuwe functionaliteiten, ergonomie, en energiegebruik en – verbruik.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

genomineerde FIA