Winnaar Fiets Innovatie van het jaar 2021: U+ sustainable concepts – urban proof – shopper fietstas

Winnaar Fiets Innovatie van het jaar 2021: U+ sustainable concepts – urban proof – shopper fietstas

Gerecyclede shopper fietstas gemaakt van 1200D gerecycled PET materiaal. Dit duurzame materiaal is zeer sterk en waterdicht, wat het zeer geschikt maakt voor een fietstas. De hoeveelheid RPET die in deze tas gebruikt is, staat gelijk aan 47 PET flesjes van 500ml. De ruime fietstas heeft een inhoud van 20 liter en kan eenvoudig afgesloten worden met de magnetische sluiting. Met de bevestigingshaken die aan de achterkant van de tas zitten, is de shopper tas gemakkelijk achterop de fiets te bevestigen. Deze haken zijn weggewerkt met een ritssluiting. De fietstas heeft een handvat, een korte band en een schouderband zodat je de tas op elke wenselijke manier kan dragen. Aan de voorkant en aan de binnenkant zit een los vak om eenvoudig je sleutels, portemonnee en telefoon op te bergen.

Oordeel Jury;

Een product gemaakt van gerecycled PET materiaal met als resultaat een fietstas die duurzaam is, maar tevens sterk en waterdicht. Bovendien is de Urban Proof shopper fietstas een fraai product met doordachte details voor bevestiging en gebruik.

Testimonial – René van Leeuwen – Founder U+ Sustainable Concepts

Wat is de belangrijkste reden om deel te nemen aan de Fiets Innovatie Awards?

Het geeft erkenning aan je product. Bij het ontwikkelen van producten komt een heel traject kijken en in het geval van de shopper tas zijn we heel lang bezig geweest om het materiaal zowel waterdicht en sterk maar daarnaast ook van recycled materiaal te ontwikkelen. Dit is een hele uitdaging geweest en de ontwikkeling van de tas heeft hierdoor ruim 1,5 jaar geduurd; van eerste idee tot introductie.   

Hoe heb je de aanloop naar de awards ervaren?

Eigenlijk zonder verwachtingen omdat er zoveel goede andere producten ook aan meededen hadden we niet verwacht dat we in de prijzen zouden vallen. 

Wat heeft het je naderhand gebracht met oog op de consument?

Veel leuke reacties en ook mede hierdoor is het een succesvol product geworden. Binnenkort gaan we van dit model tas ook weer nieuwe kleuren toevoegen.  

Heeft je product het podium gekregen wat je verwacht had?

Jazeker!  

Zou je deelname aan de Fiets Innovatie Awards aanraden? 

Absoluut, wij zijn best nuchter met dit soort dingen maar we waren oprecht trots dat we deze prijs hebben gewonnen.  

Welke categorie zou je in de toekomst nog graag toevoegen?

Duurzaamheid.  Dit gaat steeds een belangrijker thema worden en zou nog veel meer aandacht aan besteed moeten en kunnen worden. Zowel in de productontwikkelingsfase, materiaal keuze, kwaliteit keuzes die de levensduur van het product verlengen tot aan het type verpakking die je kiest. Als je hier induikt kom je bij elk product nog zoveel verbeterpunten tegen die niet perse duurder hoeven te zijn maar wel net iets meer aandacht en liefde nodig hebben. 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search